De behandeling

 Bij Trimsalon de Betuwe zijn diverse behandelingen mogelijk; zoals wassen en drogen, knippen, effileren, scheren, plukken, ontwollen, ontklitten en het knippen van de nagels.

Wassen en drogen:

Honden die bij ons komen worden bij een complete behandeling altijd gewassen met een bij de vacht passende shampoo en eventueel met een conditioner. Daarna wordt de vacht droog geföhnd.

Indien u de hond alleen komt brengen om te wassen dan kan dit natuurlijk ook maar dan zal de hond klitvrij moeten zijn.

Sjaak    Sjaak wassen en drogen

Knippen:

De vacht in model brengen door middel van een rechte of gebogen schaar.Poedel Woezel

 Effileren:

Effileren betekent uitdunnen. Een effileerschaar heeft aan één of beide zijden een getand blad waardoor niet de hele lijn geknipt wordt, maar alleen die plekken waar de scheerbladen elkaar raken. Met een effileerschaar is het mogelijk de vachtlengte in te korten zonder dat daarbij een duidelijke kniplijn te zien is, wat met het knippen van een gewone schaar wel het geval is. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden, of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is, worden uitgedund.

Scheren:

Scheren houdt in dat we met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen.

Plukken:

De bovenste dode haarlaag word met wortel en al met de hand of trimmes verwijderd (geplukt), zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De ondervacht blijft zitten en word zichtbaar. Plukken kan alleen wanneer de bovenste haarlaag rijp is, dit is voor de hond vrijwel pijnloos.  Jack Russel Dribbel

Dit gebeurt ongeveer 2 keer per jaar.  Jack Russel Dribbel plukken

Strippen:

Bij strippen wordt, net als bij het plukken, het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 maal per jaar de hele bovenlaag verwijderd maar zo’n 4 maal per jaar de helft van de bovenlaag. De ander helft laten we nog staan. Hierdoor is uw hond niet meteen van lang naar heel kort maar ziet hij/zij er goed verzorgd uit met nog een volle vacht. Na +/- 3 maanden komt u terug en plukken we de rest van de vacht weg en zult u zien dat de vacht die we als eerste hebben geplukt voor de helft weer is aangegroeid en uw hond is wederom niet kort/kaal maar zeer goed verzorgd. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

Ontwollen:

De hond wordt van zijn onderwol verlost.

De hond word heerlijk gewassen zodat het haar goed loskomt. Dit word met shampoo en eventueel met crèmespoeling gedaan. Hierna wordt de hond droog geblazen met een waterblazer. Door de kracht van de waterblazer komt de onderwol goed los en word zo uit de vacht geblazen.  Dit heeft als voordeel dat de huid niet beschadigd wordt en de dekharen niet losgetrokken worden. Vervolgens wordt de hond doorgekamd om eventuele klitten te verwijderen. Uw hond kan daarna nog wel wat haar verliezen, maar is door deze behandeling eerder door de verhaarperiode heen.

Bij een trimbeurt worden de nagels geknipt en de oren worden schoongemaakt (indien nodig).
Elke hond is bij ons van harte welkom in de trimsalon.
Ook kortharige rassen zijn goed te behandelen tegen overmatige verharing.